Behandeling of therapie

Heeft uw kind een specifieke hulpvraag waarvoor behandeling nodig is? Informeer dan eens naar de behandelmogelijkheden van ons Expertise Behandel Centrum (ebc360). Enkele vormen van behandeling die wij bieden zijn:

  • Psychomotore therapie (PMT)

Leren omgaan met bepaalde problemen en tegelijk actief bezig zijn? Dat kan bij Psychomotore therapie. Is uw kind een echte doener, dan kan deze therapievorm uitkomst bieden.

  • Speltherapie

In een spelsituatie wordt eerst aan een vertrouwensband gewerkt waarna uw kind spelenderwijs leert omgaan met bepaalde moeilijkheden.

  • Intensieve Gezinsbehandeling (IAG)

Soms kan de zorg of opvoeding in een gezin zo zwaar zijn, dat alleen gezinsondersteuning niet voldoende is. Dan kan worden opgeschaald naar Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG). Dit is een combinatie van ondersteuning thuis en behandeling door een van onze behandelaars.

  • Dierondersteunde Therapie (DOT)

Dieren en kinderen zijn een mooie combinatie. Kinderen vertrouwen dieren en dieren stellen nooit teleur. Behandeling wordt effectiever en makkelijker wanneer er dieren bij betrokken worden. Kinderen vinden deze therapie met honden niet alleen leuk, maar leren hier ook veel van. Logopedie, Speltherapie en PMT betrekken dieren bij hun behandelingen wanneer dat het kind helpt zich beter te uiten.

  • EMDR

Soms krijg je een bepaalde gebeurtenis niet meer uit je hoofd. Dat kan een schokkende ervaring zijn waar je getuige van was of een ervaring waar je zelf bij betrokken was. Die gebeurtenis heeft veel invloed op je gemoedstoestand en ontwikkeling. Deze therapie wordt ingezet als je last blijft houden van de gevolgen van een traumatische ervaring

  • Overig

Heeft u ondersteuning nodig?

BuroFlo helpt u graag verder. Klik hieronder om direct naar het aanmeldformulier toe te gaan. Daar kunt u zich aanmelden voor datgene waarbij u ondersteuning nodig heeft.

Meer informatie ontvangen?

Wilt u meer weten over de activiteiten van BuroFlo? Vul dan onderstaand formulier in en u ontvang zo snel mogelijk reactie.