Kookcafe CookAUT!

De wereld van een kind met autisme en/of AD(H)D is niet altijd eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. Dat kan er voor zorgen dat ouders voor een uitdaging staan. Elke ouder wenst zijn kind gelukkig te zien en gunt zijn of haar kind het beste voor nu en de toekomst. Maar wat als dat niet vanzelfsprekend is door een vorm van autisme of AD(H)D? Kookcafé CookAUT! bied een middel om plezier te hebben met gelijkgestemden en tegelijk te werken aan ontwikkeling.

In het kookcafé koken en bakken kinderen met autisme in groepsverband onder professionele begeleiding. Vanwege het gestructureerde karakter blijken koken en bakken heel geschikte activiteiten te zijn voor deze doelgroep. De kinderen krijgen les in groepjes van maximaal 12 kinderen. De kinderen werken samen in groepjes van drie, met een eigen begeleider. Het samen bereiden van een recept van A tot Z zorgt niet alleen voor veel plezier maar blijkt ook een goed middel te zijn om kinderen met autisme sociale vaardigheden bij te brengen, zelfvertrouwen te geven en faalangst te verminderen.

Zwaag
In de keuken van De Perelaar, Sint Martinusstraat 13, 1689 GN Zwaag.
Op woensdag van 15:45 tot 17:45 uur. 
Op zaterdag van 15:00 tot 17:00 uur.

Enkhuizen
In de keuken van Westerhof, Westerstraat 175, 1601 AG Enkhuizen.
Op zaterdag van 15:00 tot 17:00 uur.

Meer weten of aanmelden?
Neem contact op met onze consulenten Zorg&Welzijn.
T. 0229-576868 
E. info@buroflo.nl

.

Het kinderkookcafé is een samenwerking tussen Autstekend, BuroFlo en Wilgaerden. Kinderen die er gebruik van willen maken, hebben een verwijzing van de gemeente nodig.

Aanmelden

Heeft u ondersteuning nodig? BuroFlo helpt u graag verder. Klik hieronder om direct naar het aanmeldformulier toe te gaan.

Contact met BuroFlo

Heeft u een vraag voor BuroFLo of wilt u meer weten over onze activiteiten? Neem direct contact met ons op via dit formulier.