Mantelzorgers

U zorgt voor een hulpbehoevende naaste (familie, vrienden, kennissen of buren). Deze zorg verleent u vrijwillig en onbetaald. Dit is mooi en voor u waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar de zorglast kan soms ook hoog zijn. Wij bieden mogelijkheden om hier tijdelijk in ontlast te worden (respijtzorg). Zo kunt u de zorg langer volhouden en kan degene die de zorg nodig heeft langer thuis blijven wonen.

Vormen van respijtzorg die wij bieden:

Opvang voor jeugdigen

Diverse opvangmogelijkheden voor jeugdigen, variërend van naschoolse opvang en logeeropvang tot een aantal dagen per week verblijven in een ander gezin. 

Vrijetijdsbesteding

Vindt degene voor wie u zorgt het soms moeilijk om zichzelf te vermaken in zijn of haar vrije tijd? Of zou het u helpen als degene voor wie u zorgt zo nu en dan kan aansluiten bij een activiteit buiten de deur? Kijk dan eens naar het programma aanbod van VrijetijdsbestedingNH. Door het jaar heen wordt een variëteit aan activiteiten georganiseerd waar uw naaste gratis of tegen een kleine vergoeding aan deel kan nemen.

Inzet vrijwilliger

Wordt de zorglast u af en toe te zwaar en zou u daar zo nu en dan in ontlast willen worden? Denk dan eens aan de inzet van een vrijwilliger. Als maatje komt de vrijwilliger op gezette tijden bij uw naaste langs voor een praatje, wandeling of spelletje. Voor meer informatie over de inzet van een vrijwilliger, kunt u contact opnemen met onze afdeling VrijwilligersNH. Dit kan per e-mail naar info@vrijwilligersnh.nl of telefonisch 0229 - 57 64 16.

Contact

Contactmomenten met andere mantelzorgers, o.a. via het Mantelzorgplatform of bijeenkomsten op een van de locaties.

 

Heeft u ondersteuning nodig?

BuroFlo helpt u graag verder. Klik hieronder om direct naar het aanmeldformulier toe te gaan. Daar kunt u zich aanmelden voor datgene waarbij u ondersteuning nodig heeft.

Meer informatie ontvangen?

Wilt u meer weten over de activiteiten van BuroFlo? Vul dan onderstaand formulier in en u ontvang zo snel mogelijk reactie.

Meer informatie over vrijetijdsbesteding?

Wilt u meer informatie over vrijetijdsbesteding of heeft u hier een vraag over? Klik dan hieronder op de link. U kunt ook bellen naar 0229 - 576 420 of mail naar: info@vrijetijdsbesteding.nl

Meer informatie voor vrijwilligers

Bent u een vrijwilliger en wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Klik dan hieronder op de link. U kunt ook bellen naar 0229 - 576 416 of mailen naar: info@vrijwilligersnh.nl.