Hoe mooi zou het zijn om kwetsbare jongeren te stimuleren in hun sociale vaardigheden en zelfverzekerdheid door ze in groepsverband te laten koken? En hoe fijn zou het zijn als ze voor de ouderen van bijvoorbeeld Wilgaerden een gerecht bereiden en deze samen nuttigen om zo de eenzaamheid onder de ouderen te verminderen?

Een Kinderkookcafé voor jongeren met een vorm van autisme of verstandelijke beperking, zoals in Alkmaar een groot succes is, was er nog niet in Hoorn en omgeving. BuroFlo heeft hier kansen gezien om samen met Autstekend een Kinderkookcafé in Hoorn te starten voor dezelfde doelgroep. De extra toegevoegde waarde voor zowel de jongere als de oudere inwoner van Hoorn zien wij in de eventuele samenwerking met Wilgaerden (ouderenzorg). Wij zien meerwaarde in het verbinden van beide doelgroepen door middel van het koken in de keuken(s) van Wilgaerden door de jongeren voor de ouderen. Bij voldoende aanmeldingen hebben wij de intentie om het Kinderkookcafé ook op andere locaties/gemeenten te starten.

Nu is er elke woensdagmiddag van 15:45 tot 17:45 uur het Kinderkookcafé Autstekend West-Friesland.
Locatie: in de keuken van De Perelaar, Sint Martinusstraat 13, 1689 GN Zwaag

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@buroflo.nl.

  

 

Heeft u ondersteuning nodig?

BuroFlo helpt u graag verder. Klik hieronder om direct naar het aanmeldformulier toe te gaan. Daar kunt u zich aanmelden voor datgene waarbij u ondersteuning nodig heeft.