Kookcafé CookAUT!

Hoe mooi zou het zijn om kwetsbare jongeren te stimuleren in hun sociale vaardigheden en zelfverzekerdheid door ze in groepsverband te laten koken? En hoe fijn zou het zijn als ze voor de ouderen van bijvoorbeeld Wilgaerden een gerecht bereiden en deze samen nuttigen om zo de eenzaamheid onder de ouderen te verminderen?

Een kookcafé voor jongeren met een vorm van autisme of verstandelijke beperking, zoals in Alkmaar een groot succes is, was er nog niet in West-Friesland. BuroFlo heeft hier kansen gezien om samen met Autstekend Kookcafé CookAUT! te starten voor dezelfde doelgroep. Inmiddels zijn er drie groepen en we denken zelfs nog verder! En als er nog meer kinderen zijn die het leuk vinden om bij het kookcafé aan te sluiten kijken we of we ook op andere locaties en gemeentes een kookcafé kunnen starten. 

In Kookcafé CookAUT! koken en bakken kinderen met autisme in groepsverband onder professionele begeleiding. Vanwege het gestructureerde karakter blijken koken en bakken heel geschikte activiteiten te zijn voor deze doelgroep. De kinderen krijgen les in groepjes van maximaal 12 kinderen. De kinderen werken samen in groepjes van drie, met een eigen begeleider. Het samen bereiden van een recept van A tot Z zorgt niet alleen voor veel plezier maar blijkt ook een goed middel te zijn om kinderen met autisme sociale vaardigheden bij te brengen, zelfvertrouwen te geven en faalangst te verminderen.

Zwaag
In de keuken van De Perelaar, Sint Martinusstraat 13, 1689 GN Zwaag.
Op woensdag van 15:45 tot 17:45 uur 
Op zaterdag van 15:00 tot 17:00 uur

Enkhuizen
In de keuken van Westerhof, Westerstraat 175, 1601 AG Enkhuizen.
Op zaterdag van 15:00 tot 17:00 uur

Meer weten of aanmelden?
Neem contact op met onze consulenten Zorg&Welzijn.
T. 0229-576868 
E. info@buroflo.nl

  

  

 

Aanmelden

Heeft u ondersteuning nodig? BuroFlo helpt u graag verder. Klik hieronder om direct naar het aanmeldformulier toe te gaan.