;
;

Nieuws

Op 4 november 2019 zullen vijf studenten starten met de SoTOPleiding, een laagdrempelige opleiding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij de SoTOPleiding kunnen studenten het diploma Woonhulp behalen. Ook kunnen de studenten een certificaat halen voor Schoolondersteuner Junior.

BuroFlo
Lees verder

Op 14 mei 2019 spraken vertegenwoordigers van Wilgaerden en BuroFlo (LeekerweideGroep) op het ZZWW-Symposium. Zij presenteerden daar het product Beeldzorg, waarmee Wilgaerden en LeekerweideGroep in 2019 gestart zijn.

 

BuroFlo
Lees verder

Jonge mantelzorgers zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Zij zorgen langdurig voor een hulpbehoevende ouder - of broer of zus - en vinden dat normaal. Heb jij oog voor jonge mantelzorgers, ook als ze niet om hulp vragen?

BuroFlo
Lees verder

Op het congres over Project Management in de zorg werden we door gedragsbioloog Patrick van Veen meegenomen in de wereld van Gorilla’s, Bonobo’s en Chimpansees. Relevant? Zeker! Als projectmanager heb je te maken met verandergedrag, vaak gepaard met onbedoelde weerstand. Door het leren begrijpen van ons oergedrag, kunnen we beter begrijpen hoe we invloed kunnen hebben op elkaar gedrag.

BuroFlo
Lees verder

Gemeente Hoorn wil graag in gesprek met Jonge Mantelzorgers, om hun behoefte op te halen en om ze te waarderen door hun stem te horen.

BuroFlo
Lees verder

Burgers ervaren nog steeds knelpunten bij de toegang tot zorg en ondersteuning. Dit was op 18 april jl. het onderwerp van de regiobijeenkomst Merkbaar Beter Thuis, waar BuroFlo actief aan deelnam.

BuroFlo
Lees verder

Op dinsdag 16 april jl. was BuroFlo aanwezig bij het platformoverleg, georganiseerd door Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland. Het thema was de Jonge Mantelzorger, ofwel JMZ.

BuroFlo
Lees verder

Samen met Wilgaerden biedt LeekerweideGroep vanaf deze maand cliënten toegang tot Beeldzorg. Beeldzorg is een aanvulling op de reguliere zorg en dus een extra ondersteuningsmogelijkheid. Cliënten kunnen via Beeldzorg naar behoefte, dus 24 uur per dag, zeven dagen per week contact op nemen met een hulpverlener. De aanleiding daarvoor kan en mag van alles zijn. Bijvoorbeeld om onrust weg te nemen, troost te zoeken of blijdschap te delen. Of gewoon heel praktisch om te checken of bv een pak melk nog houdbaar is.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Begin deze week heeft BuroFlo deelgenomen aan het Landelijk Congres Dementie. Dit congres werd georganiseerd door StudieArena en stond in het teken van de Sociale Benadering. Deze theorie - ontwikkeld door Anne-Mei The, een bevlogen en betrokken hoogleraar langdurige Zorg en Dementie - geeft zorgprofessionals en anderen een nieuw perspectief op het leven van mensen met dementie.

BuroFlo
Lees verder

Het is vandaag Wereld Autisme Dag: Een goede dag om de naam van het kinderkookcafé in West-Friesland bekend te maken.

BuroFlo
Lees verder

Op 31 januari hebben de directies van Stichting LeekerweideGroep, Woonzorggroep Samen, het Dijklander Ziekenhuis (locaties Hoorn en Purmerend ) en Milieuplatform Zorgsector en de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord de Green Deal Zorg ondertekend. 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

De Kers is een samenwerkingsverband tussen Leviaan, Baanbreker, LeekerweideGroep, Esdégé-Reigersdaal, Omring en gemeente Enkhuizen.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Stel, jouw kind heeft een vorm van autisme. Dat heeft impact. Op het kind zelf, op het gezin, op de omgeving. Contact maken en vriendschappen sluiten leren kinderen op jonge leeftijd. Dat wordt geoefend, bijgesteld en verder ontwikkeld in ieder contact.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

BuroFlo ontwikkelt samen met IetsAnders Opmeer een Innovatieproject voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, Samen Ontwikkelen Tot Omgekeerde Participatie!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Nieuw in West-Friesland: Kookcafé CookAUT!, een kookcafé voor jongeren met een vorm van autisme en/of AD(H)D.

BuroFlo is dit prachtige initiatief gestart samen met Autstekend, een vooruitstrevende organisatie die al een paar jaar met succes een kinderkookcafé in Alkmaar runt. Het kinderkookcafé is geschikt voor kinderen met autisme (ASS) – en mogelijk een verstandelijke beperking - in de leeftijd van 8 tot 18 jaar.

Kookcafé CookAUT! zit in Hoorn en in Enkhuizen.

Hoorn: Elke woensdagmiddag van 15:45 tot 17:45 uur en elke zaterdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur
Enkhuizen: Elke zaterdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur.

BuroFlo
Lees verder