;
;

Ondersteuning bij het zorgen voor iemand

Misschien heeft een familielid, dat extra zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld uw kind, één van je ouders, of uw partner. Staat u er wel eens bij stil dat u dan een mantelzorger bent?

Veel mensen zorgen voor een familielid, en vinden dat heel normaal. Het is ook normaal dat u het dan soms nodig heeft om even ontlast te worden. Dit noemen we respijtzorg.

Vrijwilliger

Misschien heeft u behoefte aan iemand die u zo nu en dan komt ondersteunen. Misschien is een vrijwilliger dan een uitkomst. Een vrijwilliger kan bijvoorbeeld wat extra aandacht geven aan uw kind of familielid. Jullie kunnen samen genieten van frisse lucht, door bijvoorbeeld een wandeling.
Of de vrijwilliger kan praktische ondersteuning bieden, zoals samen koken, boodschappen doen, of hulp in de tuin.

Het label VrijwilligersNH kan een geschikte vrijwilliger voor u vinden. Lees meer op deze website of neem contact op via het formulier rechts.

Gespecialiseerde oppaszorg

Gespecialiseerde oppaszorg is bedoeld voor ouders van een kind met speciale zorgbehoeften. De oppas komt bij u in huis en neemt de zorg en begeleiding voor uw kind over. Lees meer op de pagina over gespecialiseerde oppaszorg.

Opvang en logeren

Het label Leekerweide biedt mogelijkheden voor opvang en logeren voor kinderen met een verstandelijke beperking. Er zijn twee soorten opvang: naschoolse opvang en opvang in het weekend. Logeren kan op drie manieren: Doordeweeks, in het weekend of in de vakanties. Uw kind komt dan vanuit school naar ons, logeert één of twee nachtjes en gaat vanaf ons naar school, en dan vanuit school weer naar huis.

Lees meer op deze website.

Dagbesteding en vrijetijdsbesteding

Als je continu de zorg draagt voor een ander, is dit zwaar. Ook als je graag voor een ander zorgt, moet je aan jezelf blijven denken. Het is beter om de zorg te delen. Wanneer de hulpbehoevende persoon naar dagbesteding of een vrijetijdsbesteding is, kunt u opladen. Zo kun je de beste zorg blijven geven aan de ander.

Dagbesteding is een aantal dagen of dagdelen per week, lees meer op deze pagina over dagbesteding
Vrijetijdsbesteding is meestal  's avonds of in het weekend. Klik hier voor de website van VrijetijdsbestedingNH.

Ambulante ondersteuning

Misschien ondersteunt u iemand die zelfstandig woont, zodat hij thuis kan blijven wonen. Deze hulp kan geboden worden door de Ambulante dienst van BuroFlo. Zo blijft er voor jullie tijd over om leuke activiteiten te ondernemen! Lees meer op de pagina over Ambulante ondersteuning.

 

 

Contact over vrijwilligerswerk

Heeft u een vraag over vrijwilligerswerk? Of wil je jezelf aanmelden als vrijwilliger? Neem via dit formulier direct contact op met VrijwilligersNH.

Contact met BuroFlo

Heeft u een vraag voor BuroFlo of wilt u meer weten over onze activiteiten? Neem direct contact met ons op via dit formulier.