;
;

Kookcafe CookAUT!

Elke ouder wenst zijn kind gelukkig te zien en gunt zijn kind het beste voor nu en de toekomst. Maar wat als dat niet vanzelfsprekend is door een vorm van autisme of AD(H)D? De wereld van deze kinderen is niet altijd eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen voor ouders of voor leeftijdsgenootjes. Dit kan er voor zorgen dat ouders voor een uitdaging staan.

Kookcafé CookAUT! biedt een middel om plezier te hebben met gelijkgestemden en tegelijk te werken aan ontwikkeling.

In het kookcafé koken en bakken kinderen (tussen de 8 en 18 jaar) met autisme en/of AD(H)D in groepsverband onder professionele begeleiding. De kinderen krijgen les in een groep van maximaal twaalf kinderen; in groepjes van drie werken zij samen, en hebben zij een eigen begeleider.

Koken en bakken blijken heel geschikte activiteiten te zijn voor deze doelgroep, vanwege het gestructureerde karakter van de activiteit. Het samen bereiden van een recept van A tot Z zorgt niet alleen voor veel plezier, maar blijkt ook een goed middel te zijn om de kinderen sociale vaardigheden bij te brengen, zelfvertrouwen te geven en faalangst te verminderen.

Hoorn (autisme en een beperking)
In de keuken van De Makerij, Dampten 28
Op wooensdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdag 's ochtends en 's middags van 12:00 tot 14:00 uur.

Meer informatie

Bekijk hier de folder van het kookcafé.

Wil je meer weten of aanmelden? Neem contact op met onze consulenten Zorgbemiddeling.
T. 088-0451060 (vraag naar Zorgbemiddeling)
E. zorgbemiddeling@wlgroep.nl

Ben je geïnteresseerd, maar past de tijd of plaats niet, geef je dan toch gewoon op! Wie weet komen er dan binnenkort nieuwe mogelijkheden!

Vacature
Ben je enthousiast en wil je deel uitmaken van het team? Mail ons om naar de mogelijkheden te vragen.