;
;

Kookcafé CookAUT! Een kinderkookcafé voor kinderen met autisme

Nieuw in West-Friesland: Kookcafé CookAUT!, een kookcafé voor jongeren met een vorm van autisme en/of AD(H)D.

BuroFlo is dit prachtige initiatief gestart samen met Autstekend, een vooruitstrevende organisatie die al een paar jaar met succes een kinderkookcafé in Alkmaar runt. Het kinderkookcafé is geschikt voor kinderen met autisme (ASS) – en mogelijk een verstandelijke beperking - in de leeftijd van 8 tot 18 jaar.

Kookcafé CookAUT! zit in Hoorn en in Enkhuizen.

Hoorn: Elke woensdagmiddag van 15:45 tot 17:45 uur en elke zaterdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur
Enkhuizen: Elke zaterdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur.

Nieuw en uniek in West-Friesland

In Kookcafé CookAUT! koken of bakken kinderen met autisme in groepsverband onder professionele begeleiding. Vanwege het gestructureerde karakter, blijken koken en bakken heel geschikt te zijn voor deze doelgroep. Het samen bereiden van een recept van A tot Z, zorgt niet alleen voor veel plezier, maar blijkt een goed middel te zijn om kinderen met autisme sociale vaardigheden bij te brengen, zelfvertrouwen te geven en faalangst te verminderen.

De unieke formule die Autstekend hanteert heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen: In Alkmaar zijn er inmiddels meer dan 100 kinderen die dankbaar gebruik maken van het Kinderkookcafé. Nu willen we ook dat de kinderen in West-Friesland hier gebruik van kunnen maken. Inmiddels zit het kinderkookcafé in Hoorn en in Enkhuizen. De ambitie is om later ook in de andere Westfriese gemeenten een kinderkookcafé te openen.

Over de locatie is goed nagedacht: De keukens van Wilgaerden. Want er wordt niet alleen gekookt volgens een bepaalde filosofie, achter het nuttigen van al het zelfgemaakte lekkers zit ook een bepaalde filosofie. De ouderen in Zwaag mogen het namelijk tijdens een sociaal samenzijn met de kinderen opeten, wat niet alleen gezellig is maar ook de eenzaamheid kan tegen gaan.

Kookcafé CookAUT! is een samenwerking tussen Autstekend, BuroFlo en Wilgaerden.
Kinderen die er gebruik van willen maken, hebben een verwijzing van de gemeente nodig.

Meer weten? Neem dan contact op met BuroFlo, tel. 0229-576357 of e-mail: info@buroflo.nl.