;
;

LeekerweideGroep start met Beeldzorg

Samen met Wilgaerden biedt LeekerweideGroep vanaf deze maand cliënten toegang tot Beeldzorg. Beeldzorg is een aanvulling op de reguliere zorg en dus een extra ondersteuningsmogelijkheid. Cliënten kunnen via Beeldzorg naar behoefte, dus 24 uur per dag, zeven dagen per week contact op nemen met een hulpverlener. De aanleiding daarvoor kan en mag van alles zijn. Bijvoorbeeld om onrust weg te nemen, troost te zoeken of blijdschap te delen. Of gewoon heel praktisch om te checken of bv een pak melk nog houdbaar is.

Beeldzorgcentrale
De komende tijd worden 100 thuiswonende cliënten van LeekerweideGroep en Wilgaerden aangesloten op de Beeldzorgcentrale. Hiervoor zijn de organisaties een samenwerking aangegaan met de Waerden. Deze organisatie biedt al beeldzorg aan haar eigen cliënten en breidt dit aanbod nu uit.

Ondersteuningsmogelijkheid erbij
Door middel van beeldzorg hebben de cliënten zowel overdag als ‘s nachts de mogelijkheid om contact op te nemen met een hulpverlener. Dit is altijd naast het bezoek van hun ambulante begeleider(s) bij hen thuis. Beeldzorg vervangt géén andere zorg, maar is juist een aanvulling op de reguliere zorg. Hierdoor hebben cliënten meer mogelijkheden om zich te ventileren of om steun te zoeken waardoor de bezoeken van hun begeleider thuis kwalitatiever kunnen worden.

Altijd je verhaal kwijt kunnen
Vandaag zijn de eerste schermen voor Beeldzorg feestelijk uitgeleverd. Drie kinderen met een zorgvraag, uit hetzelfde gezin, hebben vanaf nu de mogelijkheid om de beeldzorgcentrale te benaderen. De ouders geven aan dat ze het fijn vinden dat de kinderen altijd een plek hebben waar ze terecht kunnen als ze ergens mee zitten. “Met drie kinderen in huis met een hulpvraag kan het soms best druk zijn”, vertelt moeder. “Je hebt dan niet altijd tijd voor elk kind apart. Wij vinden beeldzorg een prettig middel waarmee de kinderen deze tijd wel krijgen, dat ze hun verhaal kwijt kunnen of even advies kunnen vragen”. Beeldzorg is ook een ondersteuningsmogelijkheid voor de ouders: “Ook wij als ouders vinden het een fijn idee dat we altijd iemand kunnen bereiken”, gaat moeder verder. “Soms ontstaan er situaties waarbij wij ook hulp nodig kunnen hebben. Beeldzorg is een fijne aanvulling op de begeleider die bij ons thuis komt.“. Zo werkt Beeldzorg voor de gebruiker én voor het gezin.

Wil je meer informatie?
Als de eerste cliënten van LeekerweideGroep op beeldzorg zijn aangesloten, zal Wilgaerden volgen. Meer weten over Beeldzorg? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op met consulenten Zorg en Welzijn:
Tel.: 0229-576868
E-mail: leekerwijzer@leekerweide.nl