;
;

WLGroep zorgt voor jouw privacy

Privacy is een recht. Toch weten maar weinig mensen hoe het precies zit met privacy. Om die reden is de Dag van de Privacy in het leven geroepen. Om mensen bewust te maken van dit recht en bewust te maken wat privacy precies inhoudt.

 

Privacy in praktijk

Zelf bepalen wie welke informatie over ons krijgt is een recht waar lang niet altijd aan voldaan wordt. Persoonsgegevens worden vaak zonder toestemming doorgestuurd of online gedeeld. En hoewel dit niet altijd door kwaadwillenden gedaan wordt, gebeurt dat helaas ook maar al te vaak.

Privacy regelgeving

Het internet heeft zich ontwikkeld en steeds meer organisaties verwerken verschillende gegevens. In het jaar 2018 werd daarom de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd.

Meer invloed voor de klant

Consumenten/klanten hebben meer mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de verwerking van hun gegevens.

  • zij moeten specifiek toestemming geven voor de verwerking;
  • moeten eenvoudiger deze toestemming kunnen intrekken;
  • mogen zelfs vernietiging van hun gegevens bij een organisatie aanvragen;
  • en hebben recht op ‘dataportabiliteit’ (mogelijkheid om bijvoorbeeld hun gegevens bij de organisatie op te vragen, zodat deze verzonden kunnen worden naar een andere partij).

WilgaerdenLeekerweideGroep zorgt voor jouw privacy

Ook wij zijn ons bewust van jouw privacy. Zo versturen wij privacygevoelige informatie alleen nog via een beveiligd kanaal (ZIVVER) of versleuteld. Wij printen alleen nog maar via follow you printers met een speciale code, zodat printjes niet onterecht ergens blijven liggen. Wij praten niet over cliënten waar anderen bij zijn, gebruiken veilige wachtwoorden en sluiten deuren en kasten zorgvuldig af.