;
;

Nieuws

Vandaag ondertekenden Iris van Bennekom en Paul Zegveld, bestuurders van WilgaerdenLeekerweideGroep op digitale wijze de samenwerkingsovereenkomst met vertegenwoordigers van Nedap, Peter van Soolingen, commercieel directeur Nedap en Jan-Willem Mooij van Nedap.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Kijk aan! 17 tablets in ontvangst mogen nemen van de Gemeente Hoorn. Mycroft Hoorn heeft deze gebruiksklaar gemaakt, zodat de eerste beeldgesprekken al gevoerd zijn. Dank!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

We leven nu met z’n allen in een bijzondere tijd. De Corona-crisis heeft gevolgen voor iedereen. Het kan leiden tot stress, zorgen en spanning. Ondertussen gaat de behoefte aan zorg of hulp gewoon door, of wordt zelfs groter. Heb jij of een gezinslid op dit moment hulp of ondersteuning nodig, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Of maak je je zorgen om je ouder wordende vader of moeder?

Denk dan aan de onafhankelijk cliëntondersteuner. Deze ondersteuner kan je gratis van informatie en advies voorzien of kortdurend ondersteunen op het gebied van zorg en welzijn.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Wil je graag werken op een basisschool of in een zorginstelling? Maar is het voor jou niet mogelijk om een MBO niveau 1 diploma te behalen? Misschien is de SoTOPleiding iets voor jou!

BuroFlo
Lees verder

Per januari 2020 zullen Wilgaerden en LeekerweideGroep samengaan. Door de fusie ontstaan nieuwe en ruimere mogelijkheden om zorg en ondersteuning verder op maat vorm te geven en zorgvernieuwende projecten te initiëren.

BuroFlo
Lees verder

Op 4 november 2019 zullen vijf studenten starten met de SoTOPleiding, een laagdrempelige opleiding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij de SoTOPleiding kunnen studenten het diploma Woonhulp behalen. Ook kunnen de studenten een certificaat halen voor Schoolondersteuner Junior.

BuroFlo
Lees verder

Op 14 mei 2019 spraken vertegenwoordigers van Wilgaerden en BuroFlo (LeekerweideGroep) op het ZZWW-Symposium. Zij presenteerden daar het product Beeldzorg, waarmee Wilgaerden en LeekerweideGroep in 2019 gestart zijn.

 

BuroFlo
Lees verder

Jonge mantelzorgers zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Zij zorgen langdurig voor een hulpbehoevende ouder - of broer of zus - en vinden dat normaal. Heb jij oog voor jonge mantelzorgers, ook als ze niet om hulp vragen?

BuroFlo
Lees verder

Op het congres over Project Management in de zorg werden we door gedragsbioloog Patrick van Veen meegenomen in de wereld van Gorilla’s, Bonobo’s en Chimpansees. Relevant? Zeker! Als projectmanager heb je te maken met verandergedrag, vaak gepaard met onbedoelde weerstand. Door het leren begrijpen van ons oergedrag, kunnen we beter begrijpen hoe we invloed kunnen hebben op elkaar gedrag.

BuroFlo
Lees verder

Gemeente Hoorn wil graag in gesprek met Jonge Mantelzorgers, om hun behoefte op te halen en om ze te waarderen door hun stem te horen.

BuroFlo
Lees verder

Burgers ervaren nog steeds knelpunten bij de toegang tot zorg en ondersteuning. Dit was op 18 april jl. het onderwerp van de regiobijeenkomst Merkbaar Beter Thuis, waar BuroFlo actief aan deelnam.

BuroFlo
Lees verder

Op dinsdag 16 april jl. was BuroFlo aanwezig bij het platformoverleg, georganiseerd door Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland. Het thema was de Jonge Mantelzorger, ofwel JMZ.

BuroFlo
Lees verder

Samen met Wilgaerden biedt LeekerweideGroep vanaf deze maand cliënten toegang tot Beeldzorg. Beeldzorg is een aanvulling op de reguliere zorg en dus een extra ondersteuningsmogelijkheid. Cliënten kunnen via Beeldzorg naar behoefte, dus 24 uur per dag, zeven dagen per week contact op nemen met een hulpverlener. De aanleiding daarvoor kan en mag van alles zijn. Bijvoorbeeld om onrust weg te nemen, troost te zoeken of blijdschap te delen. Of gewoon heel praktisch om te checken of bv een pak melk nog houdbaar is.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Begin deze week heeft BuroFlo deelgenomen aan het Landelijk Congres Dementie. Dit congres werd georganiseerd door StudieArena en stond in het teken van de Sociale Benadering. Deze theorie - ontwikkeld door Anne-Mei The, een bevlogen en betrokken hoogleraar langdurige Zorg en Dementie - geeft zorgprofessionals en anderen een nieuw perspectief op het leven van mensen met dementie.

BuroFlo
Lees verder

Het is vandaag Wereld Autisme Dag: Een goede dag om de naam van het kinderkookcafé in West-Friesland bekend te maken.

BuroFlo
Lees verder
1 2